Iedereen kan zijn ondernemersdroom realiseren. Keuzes maken, acties nemen, volharden en belemmerende overtuigingen achter je laten.

Petra Bosma, business coach | oprichter van Focus op ondernemen

Commercie/sales is wel de rode draad door mijn leven geweest: Commerciële Economie gestudeerd, sales functies in het bedrijfsleven, van Verkoop Binnendienst tot Salesmanager Benelux. Als bijbaantje heb ik jarenlang koude acquisitie gedaan door afspraken te maken voor de buitendienst medewerkers. Voor mijn hockeyteam was ik altijd degene die de sponsoring regelde voor het nieuwe seizoen. Van trainingspakken tot weekendjes weg, ik wist altijd mijn weg te vinden naar resultaat.

Lang heb ik me ongemakkelijk gevoeld voor het feit dat ik geen drempel had om pro actief de markt op te gaan op zoek naar resultaat. Want zeg nou zelf, bijna iedere ondernemer die ik spreek heeft een hekel aan verkopen. Totdat ik me realiseerde dat het een enorme kracht is in het ondernemerschap. Ik heb twee succesvolle bedrijven die mij een fijn leven bezorgen, zodat ik kan doen en laten waar ik zin in heb. En die zijn er niet gekomen door achter mijn laptop te wachten totdat de opdrachten binnenkwamen, in tegendeel. Het is keihard werken, iedere dag weer.

“I love sales! Luister, het is zo simpel: als je jezelf niet laat zien of horen bij jouw ideale klant krijg je nooit de omzet waar je van droomt.”

Laat me je ook verklappen dat ik niet alleen maar successen heb geboekt. Ik heb een aantal jaar geleden nog een bedrijf opgericht, een platform voor professional organizers. Veel tijd en geld geïnvesteerd in de marketing en uiteindelijk de stekker eruit getrokken. Je zou kunnen zeggen een mislukking, maar zo ervaar ik dat persoonlijk niet. Van de eerste tien klanten kreeg ik niet dat fijne gevoel dat ik vooraf verwacht had. Deze ervaring heeft me mede gevormd tot waar ik nu sta als business coach en vooral ook wat ik wil, waar ik volmondig “JA” tegen zeg.

Kun je niet langer wachten om
door te pakken met jouw ondernemerswens?

Als we samenwerken zal het niet altijd even prettig voelen en kan het zelfs een beetje schuren. En dat is goed, want dan kom je in beweging en dat is ook waar je naar op zoek was.

Besef dat een samenwerking met mij te allen tijde liefdevol is. Jij zit aan het stuur en ik leer je hoe je jouw ondernemerswens kunt realiseren. Jij bepaalt zelf wat je ermee doet. Je zult ervaren dat ik zeer nauw betrokken ben bij jou en je onderneming. Ik geef altijd meer dan waar je me voor betaalt.

Dus...

  • Sta je open voor nieuwe inzichten?
  • Heb je een hekel aan acquisitie, verkopen, koud bellen, zichtbaar zijn, noem maar op?
  • Zwalkt jouw focus nogal van links naar rechts?
  • Kun je lastig kiezen en als je gekozen heb, kun je morgen zomaar weer andere keuzes maken?
  • Blijft jouw omzet achter bij de expert status die je verdient?
  • Heb je behoefte om te leren hoe je jezelf en jouw bedrijf zichtbaar maakt bij jouw ideale klant?

Mijn realistische insteek, vertrouwen op mogelijkheden en concrete werkwijze helpen jou om in beweging te komen. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Met stappen die aansluiten bij jouw persoonlijke situatie gaan we aan de slag met jouw ondernemingsdoelstellingen. 

”Ik zeg wat jij waarschijnlijk al denkt, maar misschien niet wilt horen en daar betaal je me ook nog voor.”

10 dingen die mij uniek maken

1

Ruime ervaring

Als zelfstandig ondernemer zowel successen als mislukkingen meegemaakt, ik vertel je er graag over.

2

Sterke focus

Mijn kracht is overzicht te creëren in chaos.

3

Zakelijkheid

Klinkt misschien een beetje koud, maar je bent wel ondernemer om geld te verdienen. Anders kun je jouw passie beter een hobby laten:)

4

Betrokkenheid

Ik kan me heel goed, zonder oordeel, inleven in jouw droom, zodat de samenwerking aanvoelt als een prettige samenwerking. 

5

Maatwerk

Ieder mens is anders en ik pas de invulling van onze samenwerking graag aan jouw situatie aan.

6

Vertrouwen

Ik ga graag aan de slag met jouw beperkende overtuigingen, blokkades en beren op de weg.

7

Duidelijkheid

Je weet waar je met mij aan toe bent, zonder open eindjes.

8

Spiegel

Vanuit mijn ervaringen, opleidingen zal ik je wel een spiegel voorhouden, ik praat niet met je mee. Daar heb je je vrienden voor.

9

Stok achter de deur

Samen gaan we het traject bepalen, jij bepaalt het tempo, ik zal jouw stok achter de deur zijn en je herinneren aan de afspraken die wij maken. 

10

Tijd voor jezelf

We gaan 100% aan jouw doelstellingen werken, zonder afleidingen van buitenaf.