Mijn missie is om ondernemers vanuit hun eigen kracht duurzaam en succesvol te laten ondernemen.

Petra Bosma, oprichter van Focus op ondernemen

Als business coach voor startende en ervaren ondernemers gaan we samen stap voor stap jouw bedrijf naar een hoger nivo tillen.

Sinds 2011 ben ik, na 13 jaar dienstverband, zelfstandig ondernemer geworden in de software-branche met mijn bedrijf Fieldwise. Zodra ik mensen vertel over mijn software haken ze vaak af, omdat ze niet begrijpen wat voor oplossingen ik verkoop. Dat snap ik helemaal! Reden dat ik mijn bedrijf destijds opgestart ben is omdat ik gek ben op ideeën verzinnen en vertalen naar concrete acties.

Ik was echt nieuw in de softwarebranche, geen netwerk dus en ook niet technisch aangelegd. Mijn software oplossing was in de opstartfase nog volop in ontwikkeling. Toch merkte ik dat het me lukte met mijn drang naar vrijheid, enthousiasme en doorzettingsvermogen om nieuwe opdrachten binnen te halen. Ik had 100% vertrouwen in de toegevoegde waarde van mijn software voor mijn potentiële klanten.

“Met zelfvertrouwen, een scherpe focus en heldere stip aan de horizon is alles mogelijk.”

Laat me je verklappen dat ik niet alleen maar successen heb geboekt. Ik heb een tijd geleden nog een bedrijf opgericht, een platform voor professional organizers. Veel tijd en geld geïnvesteerd in de marketing en uiteindelijk amper omzet gerealiseerd. Je zou kunnen zeggen een mislukking, maar zo ervaar ik dat persoonlijk niet. Deze business bleek gewoon niet genoeg aan te sluiten bij mijn identiteit. Deze ervaring heeft me mede gevormd tot waar ik nu sta als business coach en vooral ook wat ik wil, waar ik volmondig “JA” tegen zeg.

“Met de juiste mindset, persoonlijke eigenschappen en realistische verwachtingen kunnen dromen werkelijkheid worden.”

Inmiddels begeleid ik nu al jaren als business coach met mijn bedrijf ‘focus op ondernemen’ ondernemers in Brabant en Zuid-Holland om hun bedrijf succesvol op- en/of door te starten.

Als trainer en adviseur om de verschillende fasen van het ondernemerschap te doorlopen en als business coach om individuele belemmeringen samen aan te pakken, zodat het hoofd vrij wordt om weer vanuit je kracht te gaan ondernemen.

Vaak zie ik ondernemers afhaken met een fantastisch idee of een mooi bedrijf, omdat ze niet weten hoe ze de volgende stap moeten maken. Zonde! Het is mijn missie om ondernemers te laten zien waar hun krachten liggen en wat de mogelijkheden zijn om een succesvol bedrijf te runnen.

Dus...

Ik help je te ontdekken wat je echt wilt en kunt. Wanneer je vastloopt laat ik je omdenken naar de alternatieve diensten die je kunt aanbieden en bijbehorende verdienmodellen. Daarnaast ben ik je stok achter de deur die bewaakt dat je tijdig de juiste stappen gaat zetten. Ik heb hier, als business coach, al vele starters en ervaren ZZP’ers en MKB’ers mee geholpen.

Mijn realistische insteek, vertrouwen op mogelijkheden en concrete werkwijze helpen jou om in beweging te komen. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Met stappen die aansluiten bij jouw persoonlijke situatie gaan we aan de slag met jouw bedrijf. 

Heb jij nu ook het gevoel dat ik jou kan helpen?
Neem dan contact met me op.

10 redenen om
met mij samen
te werken.

1

Ruime ervaring

Als zelfstandig ondernemer zowel successen als mislukkingen meegemaakt, ik vertel je er graag over.

2

Sterke focus

Mijn kracht is overzicht te creëren in chaos.

3

Zakelijkheid

Klinkt misschien een beetje koud, maar je bent wel ondernemer om geld te verdienen. Anders kun je jouw passie beter een hobby laten:)

4

Betrokkenheid

Ik kan me heel goed, zonder oordeel, inleven in jouw droom, zodat de samenwerking aanvoelt als een prettige samenwerking. 

5

Maatwerk

Ieder mens is anders en ik pas de invulling van onze samenwerking graag aan jouw situatie aan.

6

Vertrouwen

Ik ga graag aan de slag met jouw beperkende overtuigingen, blokkades en beren op de weg.

7

Duidelijkheid

Je weet waar je met mij aan toe bent, zonder open eindjes.

8

Spiegel

Vanuit mijn ervaringen, opleidingen zal ik je wel een spiegel voorhouden, ik praat niet met je mee. Daar heb je je vrienden voor.

9

Stok achter de deur

Samen gaan we het traject bepalen, jij bepaalt het tempo, ik zal jouw stok achter de deur zijn en je herinneren aan de afspraken die wij maken. 

10

Tijd voor jezelf

We gaan 100% aan jouw doelstellingen werken, zonder afleidingen van buitenaf.