"In 2018 wilde ik de stekker uit mijn software bedrijf trekken…."

In 2018 wilde ik de stekker uit mijn software bedrijf trekken….

Iedereen kan zijn ondernemersdoelen realiseren. Keuzes maken, acties nemen en volharden. Heldere taal van een business coach.

In 2018 dacht ik daar heel anders over. Ik stond op het punt om, acht jaar na de oprichting, de stekker uit mijn software bedrijf Fieldwise te trekken. Het bedrijf liep heel goed, voldoende klanten die netjes hun rekeningen betaalden. En tegelijkertijd voelde ik me uitgeblust.

Mijn klanten waren stuk voor stuk tevreden over mijn software tool. Zelf werd ik steeds onrustiger door externe factoren zoals de nieuwe privacy wetgeving en toenemende risico’s dat hackers mogelijk op onze servers zouden inbreken. Deze factoren kon ik mijns inziens niet zelf beïnvloeden, maar hebben wel impact op het bestaansrecht van mijn bedrijf. Inmiddels besteedde ik meer dan de helft van mijn tijd aan deze randzaken. En laat daar nu net niet mijn kracht liggen…. En de tijd die ik over had had ik niet de energie om nieuwe klanten te benaderen.

“Geld is nu eenmaal niet mijn belangrijkste drijfveer geweest om ondernemer te worden.”

En juist in deze commerciële hoek van de bedrijfsvoering, je zou het de sales kunnen noemen, ligt mijn oerkracht. Ik heb Commerciële Economie gestudeerd en diverse sales functies in het bedrijfsleven gehad, van Verkoop Binnendienst tot Salesmanager Benelux, waar ik leiding mocht geven aan een commercieel team met dertig medewerkers.

Maar goed, even terugkomend op mijn dilemma met mijn software-bedrijf Fieldwise. Ook al ben ik van
nature erg daadkrachtig om doortastende besluiten te nemen, iets weerhield me om mijn goedlopende bedrijf in de verkoop te gooien. Samen met een coach heb ik de mogelijkheden in kaart gebracht en gekeken naar waar ik wel energie van kreeg. Toen de kwartjes vielen heb ik de werkzaamheden die me teveel energie
kostten zorgvuldig uitbesteed specialisten op de technische vakgebieden.

En de beslissing genomen om door te gaan met Fieldwise, maar dan wel op de manier zoals ik het voor ogen had. Ik nam weer plaats achter het stuur.

 

“Door weer plaats te nemen achter het stuur heb ik het plezier in ondernemen teruggevonden.”

Het loslaten van deze randzaken was best even een proces. Voor iemand voor wie betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid belangrijke waarden zijn, wilde ik wel echt zeker weten dat mijn klanten en partners met wie ik samenwerk niet de dupe zouden worden van mijn delegerende acties. Gelukkig bleek het tegendeel waar te zijn.

Ik kreeg weer ruimte in mijn hoofd om met energie de markt te gaan benaderen en had weer lol in mijn eigen bedrijf. De tijd die ik sindsdien bespaar door de randzaken uit te besteden, besteed ik inmiddels als ondernemerscoach in Focus op Ondernemen.

Iedereen kan namelijk zijn ondernemersdoelen realiseren. Zolang als je bereid bent de daarbij behorende keuzes te maken, acties te nemen, te volharden en belemmerende overtuigingen achter je te laten kun je heel ver komen.

Met mijn twee bedrijven, Fieldwise en Focus op ondernemen, besteed ik nu 95% van mijn tijd dat ik aan het werk ben aan klanten die me blij maken. En op het moment dat ik niet werk ben ik er 100% voor de mensen die me dierbaar zijn.

Kun je ook niet langer wachten om
met scherpe focus jouw ondernemersdoelen te realiseren ?

Als we samenwerken zal het niet altijd even prettig voelen en kan het zelfs een beetje schuren. En dat is goed, want dan kom je in beweging en dat is ook waar je naar op zoek was.

Besef dat een samenwerking met mij te allen tijde liefdevol is. Jij neemt weer plaats achter het stuur en zult je ondernemersdoelen gaan realiseren. Op jouw eigen tempo. Je zult ervaren dat ik zeer nauw betrokken ben bij jou en je onderneming.

Dus...

 • Sta je open voor nieuwe inzichten en realistische feiten?
 • Heb je momenteel te weinig focus om echt te gaan doen waar jij zin in hebt met jouw bedrijf?
 • Kun je lastig kiezen en als je gekozen heb, kun je morgen zomaar weer andere keuzes maken?
 • Realiseer je je dat je alleen jouw ondernemersdoelen niet gaat realiseren?

Mijn realistische insteek, vertrouwen op mogelijkheden en concrete werkwijze helpen jou om in beweging te komen. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Met stappen die aansluiten bij jouw persoonlijke situatie gaan we aan de slag met jouw ondernemingsdoelen. 

Wat je nog van mij moet weten

 • I love sales, winkeltje spelen was vroeger mijn favoriete hobby
 • Ik kan dan weer geen gebakken lucht verkopen
 • In groepsverband begeef ik me graag op de achtergrond
 • Ik kan enorm genieten van hele kleine dingen, zoals een heerlijke koffie in de ochtendzon
 • In de wintermaanden kom ik moeilijk uit mijn bed
 • Ik ben een fanatiek voetbalsupporter
 • Ik begin altijd voordat ik klaar ben, maak daardoor veel fouten
 • Ik ben gek op familie-tradities, zoals Sinterklaas, Kerst, verjaardagen. Heerlijk met mijn man en dochters.
 • Ik heb geen hekel aan poetsen in huis en heb dan ook geen werkster.
 • Wandelen helpt mij wanneer ik keuzes heb te maken.
 • Ik kook graag voor mijn gezin en vind het heerlijk om uren te tafelen

”Ik zeg wat jij waarschijnlijk al denkt en misschien niet wilt horen, maar dat gaat jou wel in beweging brengen.”

10 dingen die mij als businesscoach uniek maken

1

Ruime ervaring

Als zelfstandig ondernemer zowel successen als mislukkingen meegemaakt, ik vertel je er graag over.

2

Sterke focus

Mijn kracht is overzicht te creëren in chaos.

3

Zakelijkheid

Klinkt misschien een beetje koud, maar je bent wel ondernemer om geld te verdienen. Anders kun je jouw passie beter een hobby laten:)

4

Betrokkenheid

Ik kan me heel goed, zonder oordeel, inleven in jouw droom, zodat de samenwerking aanvoelt als een prettige samenwerking. 

5

Maatwerk

Ieder mens is anders en ik pas de invulling van onze samenwerking graag aan jouw situatie aan.

6

Vertrouwen

Ik ga graag aan de slag met jouw beperkende overtuigingen, blokkades en beren op de weg.

7

Duidelijkheid

Je weet waar je met mij aan toe bent, zonder open eindjes.

8

Spiegel

Vanuit mijn ervaringen, opleidingen zal ik je wel een spiegel voorhouden, ik praat niet met je mee. Daar heb je je vrienden voor.

9

Stok achter de deur

Samen gaan we het traject bepalen, jij bepaalt het tempo, ik zal jouw stok achter de deur zijn en je herinneren aan de afspraken die wij maken. 

10

Tijd voor jezelf

We gaan 100% aan jouw doelstellingen werken, zonder afleidingen van buitenaf.