Reviews

REVIEW

“Je gaat meteen de diepte in en dat vind ik fijn. Geen fluwelen handschoentjes, maar gewoon duidelijk en scherp. ”

Wat was de reden dat je hulp inschakelde van Petra?
Ik zocht naar meer overzicht en focus in mijn ondernemerschap. Meer rust in mijn hoofd en meer controle over alle ideeën die daar dagelijks oppoppen 😉.

Wat zijn je resultaten geweest uit het traject?
Ik heb nu een duidelijk doel met mijn bedrijf, ik heb omzetdoelen gesteld (niet eerder zo expliciet gedaan) en ik heb focus gevonden, waardoor ik andere ideeën beter los kan laten. Ik ben uit mijn comfortzone gestapt, waardoor ik op salesvlak echt stappen heb gemaakt en van plannen en ideeën naar “doen” ben gegaan.
Elke keuze die ik nu maak, moet in principe bijdragen aan het bereiken van mijn doelen en doelgroep. Dit creëert veel meer overzicht en rust in mijn hoofd. Ideeën zijn er nog steeds, áltijd, maar ik hoef niet overal wat mee en parkeer ze makkelijker als ze op dit moment even niet bijdragen.

Wat is je grootste eyeopener geweest?
Meerderen! Maar de eerste was denk ik wel meteen de belangrijkste en de aanzet voor het hele vervolg:
Jij liet mij in de eerste sessie meteen inzien dat ik met alleen persoonlijke 1 op 1 trajecten, zoals ik ze tot nu toe had staan, nooit mijn omzetdoelen zou gaan halen! Gek genoeg was dit een enorme opluchting, want dit gaf mij meteen ruimte om mij ook op de zakelijke markt te focussen. Ik wilde dit al wel, maar had dit een beetje geblokt, want “ik moest keuzes maken qua klant” dacht ik. Dat heb ik nu opnieuw gedaan, maar dan anders. Zakelijker, slimmer en tegelijk nog steeds met heel veel plezier!

Wat maakt het traject met Petra uniek?
Je gaat meteen de diepte in en dat vind ik fijn. Geen fluwelen handschoentjes, maar gewoon duidelijk en scherp. Tegelijk ben je ook zacht en persoonlijk en heb je oprechte interesse. Je bent nuchter, maar ook gevoelig en met veel inlevingsvermogen. Dat vind ik fijn, want ik ben ook echt een gevoelsmens en tegelijk heb ik het gaspedaal vaak vol in. Jij laat mij ook inzien dat dit niet altijd hoeft en dat ik soms ook even van het gas af mag, zonder dat dit betekent dat ik niets doe. Juist door focus te houden, hoeven er minder ballen tegelijk de lucht in en heb ik meer rust en overzicht gekregen in wat ik doe. Dit heb jij toch wel bij mij voor elkaar gekregen.
Je hebt me ook echt uit mijn comfortzone gehaald, wat ervoor zorgt dat ik op sales gebied echt over een paar drempels ben gegaan. Je kan duidelijk uitleg geven over te nemen stappen en over hoe sales werkt.

Zou je dit traject aan andere ondernemers aanraden?
Zeker! Ondernemers die zich open durven te stellen, niet bang zijn voor positieve kritiek, doelen willen stellen en stappen willen zetten met hun bedrijf én persoonlijke (zakelijke) ontwikkeling, zijn bij jou echt goed af.

Marloes Hoefnagels-Meijer | FIT MET LOES BEWEEGCOACHING

REVIEW

“Het mag schuren. Uit mijn comfortzone is soms eng, niet perse altijd leuk, maar zonder weerstand geen groei. ”

Wat was de reden dat je hulp inschakelde van Petra?
Toen we met elkaar in gesprek raakten voelde ik ineens een bepaalde urgentie die ik tot die tijd genegeerd had. De urgentie om te sparren en helder te krijgen waar ik sta en waar ik voor ga.

Wat zijn je resultaten geweest uit het traject?
Nog meer inzicht in mijzelf. Ik heb mijn interne critici omarmd. Het is goed om een omzetdoel voor ogen te houden, maar dat is voor mij niet leidend. Doen waar ik heel blij van word en daar anderen een stap verder mee kunnen helpen, is voor mij belangrijker. Als ik dat blijf uitdragen, hoef ik me over de omzet, als op zich zelf staand iets, niet druk te maken. Ik ben expert, ik mag vertrouwen op mezelf. Ik heb wat te melden. Dit herhaal ik nu regelmatig.

Wat is je grootste eyeopener geweest?
Het mag schuren. Uit mijn comfortzone is soms eng, niet persé altijd leuk, maar zonder weerstand geen groei.

Elke dag 1-2 sales gerelateerde activiteiten. Dat leek een enorme opgave, maar blijkt al in mijn natuurlijke manier van handelen te zitten. Ik ben er alleen even alerter op en ik volg mijn acties nu ook echt op. Iemand die enthousiast is, mag best nog een paar keer een reminder ontvangen. Het duurt even voordat iemand echt de stap tot actie zet. Dus niet zozeer de activiteiten, als wel dat wat ik doe ook opvolging geven. Beter een paar activiteiten minder die echt tot iets leiden, dan vele losse flodders. Door mijn eigen toedoen.

En echt vertellen wat ik doe, tegen de buurvrouw, familie, vrienden, de bakker op de hoek…..

Wat maakt het traject met Petra uniek?
Ik ben uniek. Jij Petra bent uniek. De klik, dat maakt de chemie tussen ons uniek. Een enorm gevoel van vertrouwen, veiligheid , kortom verbinding. Voor mij heel belangrijk.

Zou je dit traject aan andere ondernemers aanraden?
Ja. Jouw manier van werken past bij diverse types ondernemers. Maar dan toch vooral de ondernemers die vanuit en met passie ondernemen. Geld belangrijk: ja! Maar geen hoofddoel.

Charlotte derksen | blossom your business

REVIEW

“Door de samenwerking met Petra heb ik mijn bedrijfsfinanciering binnengehaald”

Door de samenwerking met Petra heb ik een goed ondernemingsplan geschreven, waarmee ik bedrijfsfinanciering heb binnengehaald. Ik vond het fijn dat er ruimte was voor waar ik als persoon tegenaan liep in het proces van het schrijven van mijn plan. En dat ik samen met Petra kon uitvogelen welke strategie het beste bij me past. Daarbij was zij voor mij een fijn klankbord als ik twijfelde of onzeker ergens over was. En wat ik een heeeel groot pluspunt vond en vind aan het samenwerken met haar is dat ze gewoon ‘mens’ en zichzelf blijft. In mijn ogen is ze liefdevol, supportive, een baken, solide en evenwichtig.

Lia spikmans - SPIKS

Zal ik jou ook op weg helpen?
Plan hier je gratis kennismakingsgesprek in.

REVIEW

“Ik ben me bewuster van mijn ‘valkuilen’, waarom ik deze valkuilen heb en hoe ik dit kan inzetten als kracht. ”

Hoe zag je business eruit voor het traject?
Ik ben freelance tekstschrijver die volgens het principe ‘uurtje-factuurtje’ werkte.

Wat was de reden dat je hulp inschakelde van Petra
Ik wilde af van dit principe, meer rust in mijn aanbod en zélf keuzes maken en ideeën uitwerken.

Wat zijn je resultaten geweest uit het traject?
Ik ben me bewuster van mijn ‘valkuilen’, waarom ik deze valkuilen heb en hoe ik dit kan inzetten als kracht. Ik heb een nieuw aanbod dat me meer rust geeft en ik durf voor mezelf te kiezen.

Wat is je grootste eyeopener geweest?
Dat voor mezelf kiezen de beste keus is die je kunt maken.

Wat maakt het traject met Petra uniek?
Haar persoonlijke aanpak, luisterend oor en oprechte interesse. Petra weet wensen om te zetten naar actie. Daarnaast vond ik het fijn dat we samen hebben gekeken naar een dieperliggende behoefte en naar eventuele valkuilen. Want als je bewust bent van je valkuilen, kun je echt stappen gaan zetten.

Zou je dit traject aan andere ondernemers aanraden?
Zeker, maar ook aan mensen die vast zitten in hun baan, in een sleur zitten, en niet weten welke stappen ze moeten zetten.

MArsha paans | www.marshapaans.nl

REVIEW

“Petra heeft mij geholpen bij het inzetten van een verdienmodel”

Ik was op zoek naar een businesscoach om mijn bedrijfsidee en productaanbod te toetsen. Dat is gelukt. De coachingsgesprekken vond ik heel fijn. Petra gaf mij het vertrouwen dat ik op de goede weg zat. Ze heeft mij op nieuwe ideeën gebracht, geholpen bij het inzetten van een verdienmodel en ze heeft uitgezocht welke manier van ondernemen voor mij de juiste was.

leonie gladdines - studio sierlebons

REVIEW

“Ik vraag me af of ik mijn bedrijf zonder het coachtraject wel doorgezet had, of dat het een slapend KVK nummer was geworden”

Wat was de reden dat je hulp inschakelde van Petra
1. Focus aanbrengen zodat ik een stevig concept weg zou gaan zetten. Dat ik van wat nu hobby-en voelt een serieuze business op ga bouwen.
2. Begeleiding/coaching om deze focus te behouden (en dus chaos in mijn hoofd weer structureren en me weer te laten focussen als ik ga afdwalen)
3. Coachen/begeleiden bij ideeën omzetten in actie om te komen tot concrete resultaten (na het springen ook gaan zwemmen)

Wat zijn je resultaten geweest uit het traject?
Ik ben losgekomen van mezelf vastzetten in het behalen van specifieke resultaten (b.v. # omzet draaien, minimaal # gespreken voeren). Hierdoor heb ik meer naar mijn hart kunnen luisteren in wat ik nou echt wil. En ik merk dat de manier waarop ik nu te werk ga past bij mij, voor nu.

Wat is je grootste eyeopener geweest?
Inzicht in wat ik echt wil op dit moment. Je opmerking over ondernemend zijn versus ondernemer zijn is echt blijven hangen. Dit inzicht heeft rust en ontspanning gegeven.

Wat maakt het traject met Petra uniek?
Ik vind de combi van je zakelijke kant en de mensgerichte kant echt een unieke combi Petra. Je kunt heel goed aansluiten bij de ander en daarnaast ook de scherpte opzoeken waar nodig om iemand een zetje te geven de juiste kant op.

Zou je dit traject aan andere ondernemers aanraden?
Jazeker! Ik vond het erg prettig werken met je. En zou je zeker aanbevelen bij anderen. 

Jill clayden | Jill Clayden coaching

REVIEW

"Ik denk dat als je gelooft in jezelf, dat je er gewoon voor moet gaan"

Toen ik de kans kreeg om mee te doen aan de ondernemerstraining heb ik deze met beide handen aangegrepen. Ik werkte jarenlang in de horeca en was toe aan iets anders, waarbij ik de touwtjes zelf in handen had. Ik realiseerde wel dat ik hulp nodig had bij het opstarten van mijn bedrijf. Inmiddels ben ik gestart (ik verkoop online producten vanuit een webshop) en het loopt goed! De training heeft me vooral handvatten gegeven om inzicht te krijgen in het financiële plaatje.
Petra is heel goed in wat ze doet, ze vertelt duidelijk en brengt een goede sfeer mee. Er was geen vraag die ze niet kon beantwoorden. Ik kon altijd contact opnemen als iets niet lukte. Ik heb veel van haar geleerd.

Roos schuijt - eigenaar webshop detailhandel

Nooit meer de laatste tips missen die jouw focus op ondernemen verbeteren?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang deze gratis 8 keer per jaar in jouw inbox!

REVIEW

“Ik heb geleerd zakelijker te zijn en tegelijkertijd trouw te blijven aan mijn eigenheid.”

Petra is erg toegankelijk en heeft een fijne persoonlijkheid. Ze weet waar ze het over heeft, aangezien ze zelf al jarenlang ondernemer is. Ze is rustig en kan goed luisteren. Ze speelt in op wat er speelt en wat er op een bepaald moment nodig/belangrijk is. Ik heb geleerd zakelijker te zijn en tegelijkertijd trouw te blijven aan mijn eigenheid, persoonlijkheid en waarden & normen. Ook het belang ingezien om (financieel) overzicht te behouden.

ELS DEN OTTER - CIRCLE OF LIFE

REVIEW

“Het één op één samenwerken heeft mij geholpen mijn doel te bereiken”

Het één op één samenwerken met Petra heeft erg bijgedragen om mijn doel te bereiken. De ondernemerstraining, haar betrokkenheid en fijne samenwerking hebben mij geholpen mijn bedrijfsidee verder uit te werken.

Ze is goed bereikbaar, meedenkend en meelevend en geeft mij in de samenwerking een thuisgevoel.

Naeemah - Ondernemer in de beveiliging

Wil je vanaf vandaag meer focus, waardoor je minder ballen hoeft hoog te houden?

Download gratis mijn e-book met de 12 stappen voor meer rust en overzicht in jouw bedrijf!

Download hier gratis mijn e-book met de 12 stappen van wens naar werkelijkheid!