5 redenen om een business coach in te schakelen

Een business coach kan je helpen om het beste uit jezelf te halen en geeft meer zelfvertrouwen.

De belangrijkste reden die ik hoor van  om een eigen bedrijf te starten is de vrijheid die het ondernemerschap biedt. Je eigen keuzes maken en je eigen tijd indelen. Daar kan ik me 100% in vinden. De andere kant van de medaille is echter dat je alle beslissingen alleen moet nemen en dat het ondernemerschap ook best eenzaam kan zijn.

De hulp van een business coach kan dan waardevol zijn. Graag benoem ik vijf goede redenen om een business coach in te schakelen.

1. Je wilt het beste uit jezelf halen

Met de hulp van een business coach krijg je nieuwe inzichten en ga je je uit je comfortzone bewegen zodat je nieuwe stappen kunt gaan maken. Wanneer je altijd in je eentje met je business bezig bent loop je het gevaar een tunnelvisie te creëren die je niet verder helpt.

2. Je zelfvertrouwen vergroten
Veel vrouwen die ik de afgelopen jaren heb mogen coachen hebben regelmatig een duiveltje op hun schouder die zegt dat ze het niet kunnen en dat ze het niet goed genoeg doen. Ook merk ik vaak dat deze ambitieuze dames het gevoel hebben dat ze nog niets bereikt hebben. Na even doorvragen blijkt toch dat er al een behoorlijke waslijst is aan stappen die reeds ondernomen zijn. Een business coach kan je helpen meer geloof in jezelf te hebben, waardoor je weer stappen vooruit kunt gaan maken.

3. Je voelt je eenzaam in het ondernemerschap

Je zult het misschien wel herkennen: je hebt best een druk sociaal leven en het ontbreekt je niet aan vrienden en vriendinnen. Toch merk je dat het met hen lastig is om dieper over jouw bedrijf in gesprek te gaan. De gesprekken over jouw bedrijf blijven dan vaak oppervlakkig en komen niet verder dan vragen die op jouw resultaten gericht zijn (hoe druk ben je?, hoeveel personeel heb je in dienst?, etc), terwijl de weg naar de resultaten het ondernemerschap zo interessant maken. Een business coach weet precies wat je bedoelt en kun je prima mee sparren op jouw vakgebied.

4. Je hebt behoefte dat iemand je een spiegel voorhoudt
Om te blijven leren en je te blijven ontwikkelen, weet je dat het nodig is dat iemand af en toe een kritische blik werpt op wat je doet. Jouw vrienden en familie zullen jouw bedrijf wellicht door een roze bril bekijken.

5. Je merkt dat je in cirkels blijft draaien
Je hebt 1001 ideeën, maar je komt geen stap verder. Je bent iedere dag druk, maar aan het einde van de dag sta je niet waar je had willen staan. Het is lastig om prioriteiten te stellen en focus te houden.

Een business coach kan dan zeker een investering zijn die loont. Het is niet gek om een coach in te schakelen die samen met jou het beste uit jezelf gaat halen. Je hoeft niet altijd alles alleen te doen.

Deze blog is geschreven door Petra Bosma, business coach voor startende en ervaren ondernemers.

“Mijn missie is om ondernemers vanuit hun eigen kracht duurzaam en succesvol te laten ondernemen.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Plaats een reactie

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *